Reinigen met enzymen;
efficiënt en duurzaam

Enzymen zijn natuurlijke, milieuvriendelijke eiwitten die effectief hardnekkig vuil en vet afbreken. Ze bieden een duurzame, snelle reiniging en verminderen slijtage.

Reinigen met enzymen

Wat zijn enzymen?

Enzymen: een innovatieve en milieuvriendelijke manier om hardnekkig vuil en vet te verwijderen. Deze natuurlijke eiwitten breken organische stoffen zoals eiwitten en koolhydraten effectief af, waardoor reinigen met enzymen niet alleen grondig, maar ook duurzaam is.

Enzymen zijn natuurlijke eiwitten die een bioreactie onvoorstelbaar hard . Enzymen zijn 100% biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Reinigen met enzymen zorgt niet alleen voor een grondig resultaat, maar ook voor aanzienlijke tijdsbesparing (tot maar liefst 70%) en minder slijtage van oppervlakken en apparatuur.

Hoe enzymen werken: de sleutel tot effectieve reiniging

Enzymen zijn niet-levende proteïnen die worden geactiveerd door lauwwarm water (35-65°C). De enzymen reageren met organische verontreiniging. Ze ‘knippen’ elke organische stof en zetten deze om in kleine wateroplosbare resten. Bacteriën nemen de afgebroken resten eenvoudig op. Tijdens het waterzuiveringsproces zorgen de bacteriën ervoor dat de deeltjes worden omgezet in natuurlijke bestanddelen.

Benieuwd naar dé oplossing voor jouw reinigingsuitdaging? Neem contact op met onze experts.

De kracht van hygiënisch schoonmaken

Waarom kiezen wij voor enzymen?

Tijdbesparend

Enzymen breken vuil direct af, waardoor reiniging sneller verloopt en minder inspanning kost. Zo bespaar je waardevolle tijd.

Milieuvriendelijk

Enzymen zijn 100% biologisch afbreekbaar en werken effectief bij lage temperaturen, waardoor je minder water en chemische middelen nodig hebt.

Veilig voor de mens

Enzymen zijn natuurlijke stoffen zonder schadelijke chemicaliën, waardoor ze veilig zijn voor de huid en de luchtwegen.

Kostenbesparend

Enzymen verminderen het water- en reinigingsmiddelenverbruik, waardoor je bespaart op zowel product- als energiekosten.

Ons assortiment

Uitgelicht voor deze oplossing

Maud Heldoorn Benieuwd wat Innovi voor jou kan betekenen? Laten we kennismaken.
Maud Heldoorn

Multizym

Multizym is een krachtig reinigingsmiddel voor het dagelijkse onderhoud van oppervlakken. Het combineert de kracht van enzymen met de doeltreffendheid van plantaardige grondstoffen.

Powerzym M

Powerzym M is een krachtige enzymatische reiniger in poedervorm, ontwikkeld om zelfs de meest ingebrande organische vervuiling te verwijderen.

Clean Odor

Clean Odor combineert de kracht van enzymen met de natuurlijke werking van dennenhars en verwijdert vet en organisch vuil op biologische wijze.

Degres-L

Degres-L is de efficiënte oplossing voor hardnekkig vuil in keukens en werkruimtes.

Danny Grooters Onze experts begrijpen jouw branche. Vraag een demonstratie aan.
Danny Grooters

Veelgestelde vragen over Enzymen.
De experts geven antwoord.

Lees alle FAQ over enzymen
Zijn enzymen wel echt 100% natuurlijk?

Ja, het is echt waar. We tonen de volledige circulariteit aan met testen en rapporten vanuit Realco én met het Ecocert label. Ecocert is een internationaal label dat een stap verder gaat dan bijvoorbeeld het in ons land bekende Ecolabel. Het vereist circulariteit voor ieder onderdeel van het proces.

Enzymen zijn eiwitten. Deze natuurlijke stoffen zijn niet-levende stoffen, maar worden geproduceerd door gisting (bacterie, gist of schimmel). De stof is noodzakelijk voor elke levensvorm. En ze zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Wat is het verschil tussen enzymen en probiotica?

Men verwart enzymen regelmatig met probiotica, terwijl er een wezenlijk verschil is. Enzymen zijn niet-levende eiwitten die geactiveerd worden op het moment dat zij met lauw water in aanraking komen. Dan verknippen ze vervuiling in kleine delen, tot wel d miljoen moleculen per seconde. Probiotica bevatten levende bacteriën die voeding nodig hebben om te reinigen. Zij eten organische stoffen op om te groeien en te overleven. Probiotica werkt langzaam, terwijl enzymen direct werken. Enzymatisch schoonmaken passen we toe in de voedingsindustrie, probiotica niet. In de voedingsindustrie mag er immers niet worden gewerkt met bacteriën.

Werken enzymen wel echt bacteriedodedend?

Enzymen hebben een krachtige zuiverende werking. Enzymen zetten de organische stoffen om in de kleinste in water oplosbare deeltjes. Deze afgebroken resten worden vervolgens gemakkelijker opgenomen door bacteriën, die ze tijdens het zuiveringsproces omzetten in natuurlijke bestanddelen.

Nieuws & blog

Actueel

Alle actualiteiten